Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

Gentofte Sportspark

Et pejlemærke for foreningsliv

"Det er en fantastisk hal, der giver os og andre klubber og sportsgrene i kommunen helt nye muligheder for både træning og kamp. Samtidigt er det en bygning, der igennem hele konstruktionsprocessen, har haft atleternes behov som første prioritet."

Ulrik Hesse, formanden for Gentofte Volley.

I 1936 vandt Arne Jacobsen arkitektkonkurrencen om at skabe Gentoftes nye stadion. Siden er nye bygninger kommet til og seneste Gentofte Sportspark. Sportshallen, med sin facade i sorte stålplader, står som et stærkt skulpturelt pejlemærke for kommunens foreningsliv. Ved hovedindgangen er de flettede stålplader foldet op for at danne et overdækket indgangsparti, der åbner det hårde ydre op for hallens aktive indre. Her er to store haller, som hver har tre basketballbaner på tværs af halgulvet, og store døre skaber fri forbindelse mellem hallerne, der har støttefunktioner langs siderne. Halbygningen er indfældet fire meter nede i jorden for at indpasse sig i landskabet. Den eksisterende opvisningsbane er her blevet vendt 90 grader, og banen har fået tilføjet en ekstra udendørstribune, en træningshal og en opvisningshal, med plads til 1500 tilskuere. Med den nye hal og nye udendørsarealer er Gentofte Sportspark blevet et dynamisk område med plads til bredde- og eliteidræt, som også er åbent for offentligheden.

Gentofte Sportsparks socialt hjerte

Med den nye tilføjelse til Gentofte Sportspark får hele området et samlende hjerte, hvor arkitekturen giver brugerne en følelse af ejerskab og et stærkt tilhørsforhold. De mange forskellige sportsgrene får her ideelle rammer for udøverne kan mødes og danner fællesskab på tværs af idræt, alder og niveau.

Verdensmål i Gentofte Sportspark

Verdensmålene var ikke formuleret da vi udviklede dette projekt, men løsningerne bidrager til følgende mål: Verdensmål 3: Sundhed og velvære, verdensmål 4: Kvalitetsuddannelse, verdensmål 7: bæredygtig energi, verdensmål 8: anstændige jobs og økonomisk vækst, verdensmål 11: bæredygtige byer og lokalsamfund og verdensmål 17: partnerskab.

Bygherre
Gentofte Kommune
Areal
7250 m²
Årstal
2015
Beliggenhed
Gentofte, DK
Samarbejde
Nord Architects, Kragh & Berglund Landskabsarkitekter, Balslev, Oluf Jørgensen
Billeder
Adam Mørk, Bo Bolther